סוף לתפוח הקמחי

06.10.2024

קניתם תפוח יפה ואדום, לקחתם ממנו ביס ו... עוד פעם תפוח קמחי 
אז מה בעצם גורם למחלת הקימחון בתפוחים? הגורם הוא זן של פטרייה שנפוצה במטעי התפוח ופוגעת בעלים, בפרחים ובפירות.
כיום, הניסיון להילחם בפטרייה ברחבי העולם הוא בעזרת ריסוס בתדירות גבוהה, שלא הראה יעילות רבה (וגם, אף אחד מאיתנו לא רוצה לאכול תפוחים מלאים בריסוס).
מחקר חדש בהובלתו של פרופ' משה ראובני ממכון שמיר למחקר Shamir Research Institute, בחן דרך חדשה לטיפול במחלת הקימחון, שתראה יעילות ותפחית את כמות הריסוס.
החוקרים בחנו מטעי תפוחים רבים ברחבי הארץ, ובמהלך החורף, לפני שהעצים החלו לתת פרי, שילבו את פעולת הריסוס עם גיזום ענפונים נגועים.
בעונה החולפת, חלה ירידה של כ-50% בצמיחת ענפונים נגועים, שהורידה בהתאמה את שכיחות מחלת הקימחון! מה גם, שתדירות הריסוס הופחתה משמעותית בזכות הטיפול המשולב.
להערכת החוקרים - אם חקלאים יתמידו בטיפול החדשני, הם יוכלו להפחית את שכיחות המחלה בכ-90%
שתהיה שנה טובה ומלאה בתפוחים יפים וטעימים